Ritva Koskennurmi-Sivonen
Etusivulle
500 g paistijauhelihaa
1 purkki tomaattimurskaa
1 pieni purkki tomaattipuretta
1 sipuli, keskikokoinen tai iso
5 tai enemmän valkosipulin kynsiä
1 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliivi – tai muuta ruokaöljyä
(punaviiniä)
Kaada kummankin tomaattipurkin sisältö höyrykattilan yläosaan. Purista sekaan valkosipulin kynnet. Lisää basilika ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Pane hautumaan höyrykattilassa. Sippua sipuli ja kuullota se paistinpannussa pienessä öljymäärässä. Varo, ettei sipuli pala. Lisää jauheliha paistinpannuun. Kääntele, pienistele ja sekoita, kunnes liha on kevyesti ruskistunut. Lisää kattilaan muiden aineiden sekaan.
Anna hautua 1 t PIENELLÄ LÄMMÖLLÄ. KATSO, ETTÄ KATTILAN ALAOSASSA ON RIITTÄVÄSTI VETTÄ. PANE KELLO SOIMAAN!!!!
Tunnin kuluttua lisää suolaa n. 1 tl ja punaviiniä n. 2 dl. Anna hautua vielä 1 t PIENELLÄ LÄMMÖLLÄ. KATSO, ETTÄ KATTILAN ALAOSASSA ON RIITTÄVÄSTI VETTÄ. PANE KELLO SOIMAAN!!!!
Vielä parempi, jos panet kellon soimaan puolen tunnin välein, tarkistat veden ja sekoittelet kastiketta.
Punaviini ei ole aivan välttämätöntä, mutta kastikkeesta voi tulla kuivaa ilman sitä. Sen voi korvata toisella purkillisella tomaattimurskaa tai lihaliemellä. Kokeile niin tiedät.
Muista ostaa myös parmesanraaste ja pasta.
Älä keitä pastaa liian kauan. Katso ohje pakkauksesta.
Ritva Koskennurmi-Sivonen
Etusivulle