Ritva Koskennurmi-Sivonen
Etusivulle
1 l vettä
1 prk tomaattimurskaa
kasvisliemikuutio
pala mukulaselleriä (n. 100g)
1 punajuuri (150–200 g)
1 punasipuli
1–3 porkkanaa
2–4 suolakurkkuja (200–250 g)
200(–400) g hapankaalia
kapriksia (vajaa puolet 50 g:n lasipurkista)
1 tölkki snetanaa
2 l kattila tai suurempi
Tyhjennä tomaattimurska kattilaan. Huuhdo murskapurkki kahteen kertaan kylmällä vedellä, ei ihan piripintaa, ja kaada huuhtovesi murskan päälle, niin nestemäärä on just sopiva. Pane kasvisliemikuutio mukaan ja keitos kuumenemaan levylle.
Kuori ja silppua porkkana, punajuuri ja selleri. terävä suikalointilaite on suuteksi avuksi, mutta terävällä veitselläkin pärjää. (Älä tee kuitenkaan raastetta.) Pane silppu sitä mukaa kattilaan, kun sitä tulee. Anna kiehua kovalla lämmöllä 10 min. Vihje: kuori ja silppua punajuuri muovihanskat kädessä. Katso myös, ettei lähietäisyydellä ole arkoja tekstiilejä tai muuta tahriutuvaa. Säästyt paljolta harmilta.
Alkuosan kiehuessa kuutio suolakurkut ja ota hapankaali esiin. Lisää ne keitokseen ja sekoita hyvin. Vähennä länpöä, ja jatka keittämistä vielä toiset 10 min.
Kun nostat kattilan pöytään, muista ottaa myös smetana tarjolle. Yksi lusikallinen smetanaa keittolautaselle on ihan must tämän ruokalajin kanssa.
Ritva Koskennurmi-Sivonen
Etusivulle